Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
November

Välkommen att tycka till om detaljplan för Sydvästra Stensö

Samråd pågår nu för detaljplanen för Sydvästra Stensö. Du kan lämna synpunkter på planförslaget som möjliggör för cirka 540 bostäder och en förskola. Planförslaget föreslår även att bredda Oxelvägen för framtida resenärer, cyklister och gående. Den 22 november hålls ett samrådsmöte i form av öppet hus i Älta centrum, Ältavägen 202. Vi ses där!

Sydvästra Stensö – attraktivt och tryggt

I Sydvästra Stensö utvecklas området med två nya livfulla bostadskvarter som vävs samman med den natursköna parken strax intill. För Sydvästra Stensö planeras cirka 540 bostäder som kan bidra till en attraktiv plats med utgångspunkt i det naturnära läget som Ältaborna uppskattar. Utöver bostäder och en omsorgsfullt utformad förskola skapas även möjligheter att bredda och utveckla Oxelvägen för buss, gående och cyklister. Sydvästra Stensö har en potential att bli ett bra tillskott av bostäder för både nya och befintliga Ältabor.

Välkommen till samrådsmöte i form av öppet hus i Älta centrum

Den 22 november 2023 kl. 17-19 hålls ett samrådsmöte i form av öppet hus i Älta centrum, Ältavägen 202. Du är välkommen att ställa frågor. Det är öppet hus med drop-in, ingen föranmälan krävs.

Lämna dina synpunkter senast 13 december 2023

Under tiden 1 november till den 13 december 2023, är planförslaget för Sydvästra Stensö ute för samråd. Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 13 december.

Under samrådstiden finns planförslaget även tillgängligt i entréhallen i Nacka stadshus och på biblioteken i Älta centrum och Nacka forum. På projektsidan för Sydvästra stensö kan du ta del av handlingar och få information om hur du lämnar dina synpunkter på förslaget.

Älta och centrumkvarteren utvecklas med ny bebyggelse och ett attraktivt modernt centrum med mer service, handel och ett välkomnande torg som naturlig mötesplats, nya bostäder, lokaler för olika verksamheter, förskola samt äldreboende. Det blir ännu mera Älta.

Sidan uppdaterades: