Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

Tyck till om detaljplanen för Fingerörtsvägen

Från och med 2 november till 7 december pågår samråd för detaljplanen för Fingerörtsvägen i Centrala Nacka. Under den tiden kan du tycka till om planförslaget som möjliggör för ett nytt bostadshus om cirka 50 lägenheter.

Nacka stad är benämningen på det nya, täta och blandade området som skapas på västra Sicklaön. Här ska byggas 11 300 bostäder och 10 000 arbetsplatser till 2035. Detaljplaneförslaget för Fingerörtsvägen hör till Nacka stad och möjliggör ett nytt bostadshus med cirka 50 lägenheter.

Ett av målen med planförslaget är att bebyggelsen ska fungera ihop med befintlig bebyggelse, både Järla sjös småskaliga bebyggelse och Ekuddens punkthus intill, samt förslaget som finns på den närliggande tunnelbanestationen.

Välkommen på öppet hus

Onsdagen den 22 november, klockan 17:00-19:00, har vi öppet hus i Nacka stadshus, Granitvägen 15. Representanter från kommunen och från exploatören Besqab kommer att finnas på plats för att prata om planförslaget och svara på dina frågor. En kortare presentation av planförslaget hålls klockan 17:30. Ingen föranmälan krävs. Välkommen.

Lämna dina synpunkter

Under tiden 2 november – 7 december kan du lämna dina synpunkter på planförslaget via e-post eller brev. Under samrådstiden finns planförslaget även tillgängligt i entréhallen i Nacka stadshus och på biblioteket i Nacka Forum.

Läs mer om planförslaget och hur du lämnar synpunkter på projektets webbsida.

Sidan uppdaterades: