Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
November

Framåt för bostadskvarter, parkering och torg i Orminge

Torsdagen den 9 november togs ett spadtag för Orminges fortsatta utveckling. Ett byggprojekt som omfattar 190 lägenheter, ett tvåvånings parkeringshus med plats för 320 bilar och ett attraktivt torg. Det gemensamma spadtaget togs av Oskar Granler från Noccon AB, Johan Krogh (C), kommunalråd, Peter Zethraeus (M) ordförande i natur- och trafiknämnden, Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör, Mats Gerdau (M) kommunstyrelsens ordförande och Magnus Löfgren vd för Elisby Fastigheter AB.

- Orminge går nu vidare mot nästa spännande fas i sin förnyelse. I ljuset av att bostadsbyggandet fullkomligt tvärnitat i landet och regionen, vittnar Elisbys projekt om en stark tro på framtiden. Jag är tacksam för Elisbys långsiktiga engagemang och ansvarsfulla inställning och det goda samarbetet. Nu kommer Orminge att bli trevligare och man får för första gången ett riktigt torg som jag hoppas blir en attraktiv mötesplats, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det befintliga parkeringshuset vid Edövägen och Kanholmsvägen ska ersättas med ett nytt garage under torget mellan Röda längan och Orminge hus. Det planeras även för nya bostadskvarter och en omgestaltning av torget.

Ormingehus

Utvecklingen framåt skapar en plats som ger utrymme för fler bostäder, mötesplatser och verksamheter i centrumkärnan. Det här är ett projekt som bidrar till Orminges fortsatta utveckling där det blir en levande, trygg och hållbar plats att bo på.

Orminge centrum utvecklas till ett tillgängligt och levande lokalcentrum. Planen är att centrumet ska vara klart 2030. Då kommer det finnas cirka 2 000 nya bostäder i centrum, lokaler för handel och annan verksamhet, utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och platser för rekreation och möten.

Här kan du läsa mer om projektet och ta del av beslut och handlingar.

Sidan uppdaterades: