Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
Augusti

Ombyggnation av Kyrkviksparken inkluderar ny dagvattendamm och rekreationsområde

Den 8 augusti startar arbetena i Kyrkviksparken, där planerna för att bygga en ny dagvattendamm och ett skyfallsstråk ska förverkligas. Dammen kommer att spela en viktig roll i reningen av dagvatten från stora avrinningsområden, främst norr och öster om Värmdövägen, innan vattnet når skärmbassängen i Kyrkviken. Arbetet kommer att genomföras i flera etapper, varav etapp 1 beräknas vara klar våren 2024.

Etablering av arbetsområde i augusti

Arbetena inleds i augusti med att etablera arbetsområdet och skydda träden genom att sätta upp inhängnader. Vissa träd i den bakre delen av Kyrkviksparken kommer att behöva fällas för att möjliggöra arbetet med den kommande dagvattendammen och andra projektrelaterade åtgärder.

Trafikomläggning och sänkt hastighet

Senare under hösten kommer trafiken att omdirigeras genom parken för att möjliggöra arbeten med att förlägga va-ledningar över Järlaleden ner mot Järlasjön och in i skärmbassängen. Från och med augusti kommer det att gälla en hastighetsbegränsning på 30 km/h förbi arbetsområdet för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

Färdigställande av dagvattendamm

När ombyggnationen är slutförd kommer Kyrkviksparken att ha en ny dagvattendamm som kombineras med rekreationsytor. Medborgarna kommer att kunna vistas på dessa ytor, som kommer att vara utrustade med fasta bryggor. Området kommer också att få nya träd och växter.

Sidan uppdaterades: