Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
Juni

Ny plan för fler naturnära bostäder och förskola i Nacka strand ska tas fram

12 juni 2023 fattade kommunstyrelsen beslut om den fortsatta utvecklingen i östra Nacka strand, detaljplan 6. Beslutet innebär att kommunen tillsammans med exploatören tar fram detaljplanering för cirka 120 nya bostäder med förskolelokaler i bottenvåningen.

Nu fortsätter utvecklingen i östra Nacka strand genom att kommunen tar fram ett förslag till ny detaljplan som ska göra det möjligt att bygga cirka 120 nya bostäder och en förskola.

Befintlig förskola kommer påverkas under byggtiden och under planprocessen kommer alternativen för tillfällig ersättningslokal bevakas och utredas. Utöver den nya bebyggelsen innebär detaljplanen att Nacka kommun tar över drift och underhåll för del av Jakobsdalsvägen. För att göra det enklare att nå naturen omkring skapas nya stråk från Jakobsdalsvägen samtidigt som vägen byggs om och blir tryggare. Projektet är en del i utvecklingen för att skapa en mer blandad och levande stadsdel i Nacka strand.

Tidplan

Detaljplaneprocessen förväntas ta cirka tre år, vilket innebär ett detaljplanen kan antas som tidigast i början av 2026. Om detaljplanen inte överklagas kan utbyggnaden börja i slutet av 2026 och vara färdig i slutet av 2029.

Sidan uppdaterades: