Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
Juni

Gång- och cykelväg i höjd med Alphyddan leds om temporärt på grund av ledningsarbeten

Från 20 juni 2023 till mars 2024 kommer gång- och cykelvägen i höjd med Alphyddan ledas över till södra sidan av Värmdövägen.

Omledningen är nödvändig för att säkerställa att ledningsarbetet kan utföras på ett smidigt och säkert sätt. Tack för er förståelse och tålamod under denna period.

Värmdövägen byggs om från genomfartsled till levande stadsgata

Att bygga om Värmdövägen är en central del i utvecklingen av Nacka stad. Längs den nya stadsgatan planteras träd, mötesplatser, och ny bebyggelse med blandad arkitektur växer fram. Under gatan ska nya ledningar dras för avlopp, vatten, el, värme, tele, fiber och dagvattenhantering. Ett nödvändigt arbete för att säkra infrastrukturen för Nackaborna i framtiden.

Den framtida stadsgatan ska bjuda in till både promenader, cykelturer samt cykelpendling i en grön, levande och trafiksäker stadsmiljö. Närheten till kollektivtrafik med förbättrade knutpunkter uppmuntrar även fler att gå eller cykla till bussen, pendelbåten, Saltsjöbanan, Tvärbanan eller tunnelbanan. När den nya tunnelbanelinjen är klar 2030 tar det tolv minuter från Centrala Nacka till T-centralen.

Sidan uppdaterades: