Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Stort snöoväder på väg – jobba hemma om du kan

Under tisdagen och onsdagen väntas stora mängder snö falla över Nacka och SMHI har utfärdat en orange varning. Passa på och gör nödvändiga ärenden redan i dag, och planera för att jobba hemma om du kan.

Mitt på dagen på tisdag väntas snöovädret börja, och sedan bara fortsätter det – åtminstone fram till onsdag eftermiddag. På lite mer än ett dygn kan uppåt 25 cm snö falla över Nacka, enligt senaste prognosen från SMHI. Det är mindre än det stora ovädret i november, men ändå mycket stora mängder på kort tid.

Räkna med trafikstörningar

- Vi ser redan nu att det kan bli en hel del störningar i trafiken under ett par dagar framöver. Därför skulle jag rekommendera alla att försöka förbereda sig, genom att göra nödvändiga ärenden redan i dag och planera för att jobba hemma tisdag – torsdag om de kan, säger Niklas Eklöf, gruppchef för vägdriften på Nacka kommun.

- Det är riktigt svårt väder som väntas. Vi kommer att ha minusgrader och snön som kommer ner är lätt. Den kommer att lägga sig direkt på vägbanorna utan att smälta undan vilket försvårar snöröjningen, säger Niklas Eklöf, men fortsätter:

- Vi kommer förstås att göra allt vi kan för att så snart som möjligt få vägarna framkomliga.

Kall snö som virvlar runt

Han förklarar att ihållande snöfall i kombination med blåst innebär att man kan behöva avvakta med att skicka ut det stora snöröjningsprogrammet, där lokalgator, gång- och cykelbanor, parkeringar, trappor och busshållplatser ingår. Först måste snöfallet lätta lite, annars måste man bara göra om alltihop direkt, till liten eller ingen nytta för Nackaborna.

När det stora snöröjningsprogrammet startas har våra förare elva timmar på sig att slutföra hela sitt uppdrag. Om prognosen håller och snöfallet upphör på onsdag eftermiddag, bör det alltså vara röjt på torsdag morgon.

Läs mer om hur vi arbetar med snöröjning

Följ vädret hos SMHI

Sidan uppdaterades: