Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
Mars

Fisksätra Entré – med plats för både hyresrätter, äldreboende och förskola

I den andra etappen av Fisksätra Entré, norra delen, ska det byggas hyresrätter. Där kommer också Blomsterfonden öppna ett äldreboende och i bottenplanet kommer Da Vinciskolans förskola att ligga. Det här kommer att skapa ett naturligt möte mellan människor i livets olika skeden.

Den 21 mars, togs ett gemensamt spadtag av barn från Da Vinciskolans förskola, en blivande hyresgäst på äldreboendet, Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun och PG Sabel, vd Stena Fastigheter.

I den en norra delen av Fisksätra Entré, kommer det att finnas 40 välplanerade hyresrätter i storlekar mellan ett till fyra rum och kök. Materialvalen kommer att vara moderna och klimatvänliga och alla lägenheter har balkonger eller uteplatser.

image8muy2d.pngbild: Stena Fastigheter

- Fisksätra står inför nästa steg i sin förnyelse, med viktiga delar som förskola, äldreboende och hyreslägenheter. Dessa projekt är avgörande för att stärka området och göra det mer tryggt och attraktivt. Det är glädjande att se en ny byggstart ta fart i Fisksätra, särskilt med tanke på hur byggandet tvärbromsat i övriga delar av Sverige. Det visar på en framtidstro, och jag är tacksam för Stenas långsiktiga perspektiv, ansvarsfulla inställning och att de fortsätter investera i Fisksätra, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fisksätras utveckling är en del av Nackas övergripande mål att stärka och utveckla lokala centrum och dess omgivningar. Fisksätra har ett attraktivt läge med närhet till både hav och naturens lugn. Här är det alltid nära till butiker, restauranger, skolor och kultur. Saltsjöbanans mötesstation i Fisksätra byggs om för dubbelriktad trafik, vilket kan öka turtätheten till 12 minuterstrafik. I slutet av 2024 kommer en multihall att vara klar, till dess finns en tillfällig sporthall på plats. Det är förbättringar som kommer att bidra till en fin, trygg och levande miljö i Fisksätra.

Sidan uppdaterades: