Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
Februari

Välkommen och tyck till om detaljplan för Fisksätra södra

Samråd om detaljplan för Fisksätra södra pågår nu där du kan lämna synpunkter på planförslaget som möjliggör att parkeringsytor kan omvandlas till nya bostadskvarter. Måndagen 13 mars 2023 klockan 17.00-19.00 hålls ett samrådsmöte i form av öppet hus i Folkets Hus, Fisksätra. Vi ses där!

En välkomnande entré och tryggare miljö

Detaljplaneförslaget är en del av kommunens övergripande mål om att utveckla och stärka Nackas lokala centrum och omgivningar. Fisksätra fortsätter att utvecklas och vid markparkeringen längs med Fidravägen i centrala Fisksätra planeras nu för cirka 250 nya bostäder som kan bidra till en välkomnande entré och en tryggare miljö. Läget är utmärkt, med närhet till natur, Saltsjöbanan och Fisksätra centrum.

De nya bostadshusen utformas med hänsyn till befintliga flerbostadshus och områdets unika karaktär. Fidravägen föreslås anpassas till den nya bebyggelsen genom att omvandlas till en mer inbjudande gata med gång- och cykelbana som gör det enklare och tryggare för både gående och cyklister att röra sig i området.

Vy_01 Fidravägen_645X456.jpg

Visionsbild som visar möjlig utformning av den planerade bebyggelsen, vy från sydost mot Fidravägen. Bild: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor


Välkommen till samrådsmöte i form av öppet hus i Folkets Hus, Fisksätra

Måndag 13 mars 2023 klockan 17.00-19.00 är det samrådsmöte i form av öppet hus i Folkets Hus, Fisksätra. Mötet kommer att inledas med en presentation och du är välkommen att ställa frågor och lämna synpunkter på plats. Det är öppet hus med drop-in så ingen föranmälan behövs.


Lämna dina synpunkter senast 10 april 2023

Under tiden 10 februari – 10 april 2023 är planförslaget för Fisksätra södra ute för samråd. Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 10 april 2023.

Läs mer om planförslaget och hur du lämnar synpunkter på projektets sida. Under samrådstiden finns planförslaget även tillgängligt i entréhallen i Nacka stadshus och på biblioteken i Fisksätra centrum och Nacka Forum.

Sidan uppdaterades: