Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
December

Markarbeten på Augustendalsvägen och flytt av busshållplats i Nacka strand

Lejonrondellen rivs och busshållplatsen på Augustendalsvägen får ny tillfällig placering. I januari 2023 börjar arbetet med att bygga om JV Svenssons torg.

Leijonrondellen rivs

Leijonrondellen rivs och ny väg anläggs som ansluter mot Tändkulevägen. Under byggtiden kommer en tillfällig busshållplats byggas för att avlasta busstrafiken längs med Augustendalsvägen. Arbetet vid Leijonrondellen kommer ske etappvis till och med maj 2023.

JV Svenssons torg byggs om

I januari påbörjas markarbeten på JV Svenssons torg i Nacka strand. Det innebär att betongytan rivs upp och schaktarbeten genomförs. Nya ledningar för el läggs ner i marken. Ny belysning installeras och växter planteras på torget. Arbetet pågår fram till mars 2023.

Varför?

Nacka strand utvecklas och växer med nya bostäder och verksamheter och vi behöver förbättra infrastruktur som i detta fall med ny väg, ombyggt torg, ledningsarbeten med fjärrvärme, vatten, avlopp, el och fiber.

Påverkan under byggtiden

Buller kan förekomma vid schakt- och rivningsarbetet. Alla trafikslag kan passera under byggtiden. Tänk på att hålla farten nere om du kör förbi arbetsområdet. När arbetet är klart får vi en ny anslutande väg till Tändkulevägen, breddad för bättre framkomlighet och ett tryggt och fint torg med ny belysning och fina planteringar.

Bild Nacka strand nyhetsbrev.jpg

Har du frågor, kontakta:

Byggledning Nacka Kommun
John Henricson 08-440 17 42

Arbetet utförs av AB Frijo på uppdrag av Nacka kommun.

Sidan uppdaterades: