Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen till öppet hus!

Vill du veta mer om utbyggnaden av tunnelbanan i Sickla? Har du funderingar kring stadsutvecklingen i området eller om trafiken i Nacka? Region Stockholm bjuder in till öppet hus för station Sickla i Nacka Forum onsdag den 6 april klockan 16–19. På plats är även vi från Nacka kommun.

Det kommer att märkas när Region Stockholms arbete med nya tunnelbanan går in i nästa fas i Sickla under våren. 1,8 kilometer tunnlar ska sprängas ut och de kommer att jobba sig neråt vid den kommande stationsentrén i korsningen Värmdövägen-Alphyddevägen.

Öppet hus i Nackarummet

Region Stockholm bjuder in till öppet hus för station Sickla i Nackarummet i Nacka Forum. På plats är även vi från Nacka kommun för att berätta om och svara på frågor om Sicklas stadsutveckling och om trafiken i Nacka.

Du kan också få hjälp att anmäla dig till Region Stockholms sms-tjänst för sprängavisering.

När och var?

När? Onsdag 6 april klockan 16–19
Var? Nackarummet i Nacka Forum plan 1, bredvid Nacka te- och kaffehandel
Hur? Ta med dig frågor och funderingar så besvarar vi dem på plats.

En mer levande stadsdel

I Sickla växer en mer levande stadsdel fram, ett mer blandat område med fler bostäder och nya ytor för handel och kontor. När fler flyttar in och många besöker området prioriteras trevliga mötesplatser, närhet till skola och fritidsverksamheter. Livet mellan husen är lika viktigt som byggnaderna. Parker och torg ger utrymme för både avkoppling och aktivitet. Gång- och cykelvägar skapas eller byggs om för att du enkelt ska ta dig fram.

Knutpunkt för kollektivtrafik

Redan idag är Sicklas knutpunkt för kollektivtrafik en central plats för resande med kollektivtrafiken, men blir ännu viktigare när Sickla utvecklas. Idag kan byte enkelt ske mellan Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar. Nu pågår även utbyggnaden av nya tunnelbanan, med stationerna Sickla, Järla och Nacka. När den är klar 2030 kan du ta dig mellan Nacka och T-centralen på 12 minuter.

Nackarummet ─ en utställning om Nacka stad och den nya tunnelbanan.

Utställningen ligger i Nacka Forum och är en plats där du kan få veta mer om vad som planeras och byggs i Nacka stad, nu och de kommande åren. Läs mer: Stadsutveckling och trafik i Nacka

Bild som visar Nackarummet i Nacka Forum

Här kan du läsa mer

Region Stockholms utbyggnad av tunnelbanan till Nacka: Nya tunnelbanan
Nackas utveckling av Sickla: Sickla

Sidan uppdaterades: