Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen till öppet hus!

Vill du veta mer om utbyggnaden av tunnelbanan i Centrala Nacka? Vill du veta mer om utvecklingen i Centrala Nacka? Har du funderingar kring trafiken? Region Stockholm bjuder in till öppet hus för station Nacka i Nacka Forum onsdag den 16 mars klockan 16–19. På plats är även vi från Nacka kommun.

Det kommer att märkas när Region Stockholm bygger tunnelbanans station Nacka. Arbetet går in i nästa fas under våren. 1,2 kilometer tunnlar ska sprängas ut. Nacka stations plattform ska ligga 40 meter under jord och de kommer nu arbeta sig neråt vid framtida stationsentréerna i Jarlaberg och vid Vikdalsbron.

Centrala Nacka - en ny stadsdel

Det syns och märks att nya stadsdelen Centrala Nacka är inne i ett starkt utvecklingsskede. Utbyggnaden av nya tunnelbanan pågår samtidigt som stadsdelen utvecklas för framtiden genom att ge plats för fler bostäder, arbetsplatser och mötesplatser. Målet är att utveckla platser där människor, företag och idéer trivs och ges förutsättningar att växa och resa hållbart.

Öppet hus i Nacka stadrummet

Region Stockholm bjuder in till öppet hus för station Nacka i Nackarummet i Nacka Forum. På plats är även vi från Nacka kommun för att svara på frågor om stadsutvecklingen i Centrala Nacka och om trafiken i Nacka - under byggtid och på längre sikt..

Nackarummet ─ en utställning om Nacka stad och den nya tunnelbanan.

Utställningen ligger i Nacka Forum och är en plats där du kan få veta mer om vad som planeras och byggs i Nacka stad, nu och de kommande åren.

När och var?

När? Onsdag 16 mars klockan 16–19
Var? Nacka Forum plan 1, bredvid Nacka te- och kaffehandel
Hur? Ta med dig frågor och funderingar så besvarar vi dem på plats

Bild som visar Nackarummet

Är du mer intresserad av nya tunnelbanans arbeten och stadsutvecklingen i Sickla eller Järla?

Då är du välkommen på öppet hus för station Sickla den 6 april klockan 16–19 i Nacka stad-rummet. Även då är vi från Nacka kommun på plats för att svara på frågor om stadsutvecklingen i området och trafik. Information om öppet hus för arbetet med station Järla kommer senare i vår. Datum är ännu inte beslutat.

Läs mer om Region Stockholms utbyggnad av tunnelbanan, station Nacka: Nacka - Nya tunnelbanan
Läs mer om Nackas utveckling av Centrala Nacka: Centrala Nacka

Sidan uppdaterades: