Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Nu bjuder Nacka kommun in till markanvisningstävling för två industritomter i Igelboda, Saltsjöbaden

De två tomterna ligger mellan Fisksätra och Igelboda, strax väster om Saltsjöbanan och är planlagda för småindustrier. Syftet med markanvisningstävlingen är att hitta en köpare som på bästa sätt förvaltar området, skapar lokala arbeten och bidrar till att det lokala näringslivet utvecklas positivt.

- Vi vet att många Nackabor vill arbeta närmare hemmet och för att möta det behovet behövs fler företag och bra förutsättningar för de befintliga Nackaföretag som vill växa. Därför jobbar vi aktivt för att hitta lösningar för att tillgodose företagarnas behov av citynära mark och på så sätt skapa fler lokala jobb i Nacka. Säger Anders Börjesson, etableringsdirektör i Nacka kommun

Markanvisningstävlingen

Utvärdering av markanvisningen

Utvärdering av inkomna anbud kommer att ta hänsyn till hur många arbetstillfällen som kommer genereras, vilken verksamhet som avses bedrivas på platsen, anbudspris och slutligen genomförandeförmåga hos anbudslämnaren.

Som del av utvecklingen av fastigheterna kommer en ny tillfartsgata att behöva anläggas. Det är kommunens ambition att detta arbete ska utföras av köparen.

NY_Markanvisning_Igelboda_artikel - kopia.jpgKartan ovan visar de två tomterna som ingår i markanvisningstävlingen.

Naturvärdesinventering genomförs

Innan slutgiltig försäljning kan genomföras måste en naturvärdesinventering med kompletterande artskyddsutredning genomföras för att säkerställa lämpligheten av etablering på platsen. Kommunen har beställt denna utredning och den kommer att genomföras under försommaren. Skulle naturvärdesinventeringen visa att området inte går att exploatera kommer anvisningen ej genomföras.

Sidan uppdaterades: