Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Litet flerfamiljshus vann Stadsbyggnadsutmärkelsen 2017

Ett litet flerfamiljshus i Björknäs vann när Nackaborna själva fick rösta på årets byggnad. Priset delades ut i Nackasalen i stadshuset den 20 november.

Ett litet vitputsat flerfamiljshus i modern stil, men med klassisk inspiration var det bästa som byggdes i Nacka 2017, enligt Nackaborna. Huset, som är både ritat och uppfört av Ramme fastigheter AB, ligger i Björknäs och rymmer tre bostadsrättslägenheter.

Priset delades ut i Nacka stadshus av miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande Cathrin Bergenstråhle (M) som läste upp vinstmotiveringen:

”Ett fint exempel på ett småskaligt flerbostadshus. Sluten fasad mot gatan i norr och en öppen, inbjudande gårdssida med altaner mot söder. Huset är inbäddat i trädgårdsgrönska med skyddade altaner. Byggnaden är inspirerad av klassisk arkitektur med dess lätthet i vertikala fönster och en flygande takfot.”

Bilden: Nina Åman, stadsarkitekt, Daniel Rammeskov och Johnny Strömberg, båda från Ramme fastigheter AB, och Cathrin Bergenstråhle, ordförande i kommunstyrelsens stadsbyggnadsutskott efter prisutdelningen den 20 november.

– Jag är jätteglad att just det här fina huset korades till vinnare. Stadsbyggnadsutmärkelsen är ett sätt för kommunen att lyfta ett engagemang i att skapa byggnader med hög kvalitet och genomtänkt arkitektur som berikar sin omgivning, säger Nackas stadsarkitekt Nina Åman.

Sidan uppdaterades: