Status och handlingar
-
Ett start-pm antas av politikerna. Därefter utreds olika sakfrågor (t.ex. trafik, buller, dagvatten).
-
Vid samrådet kan närboende och andra berörda ge synpunkter på förslaget till detaljplan, och kommunen kan hämta in mer kunskap. När samrådsperioden är över sammanställer kommunen synpunkterna och bearbetar planförslaget.
- Inbjudan till samråd.pdf
- Planbeskrivning.pdf
- Plankarta.pdf
- Underlag Bullerutredning.pdf
- Underlag Dagvattenutredning.pdf
- Underlag Gestaltningsprinciper landskap.pdf
- Underlag Gestaltningsprogram, Saltsjöbanans upprustning.pdf
- Underlag Kulturmiljöanalys.pdf
- Underlag Miljöredovisning.pdf
- Underlag Naturvärdesinventering.pdf
- Underlag PM Markmiljö.pdf
- Underlag Riskanalys.pdf
-
Ett bearbetat förslag ställs ut för granskning och en ny möjlighet ges att lämna synpunkter.
-
Efter granskning kan kommunen göra mindre ändringar i planförslaget. Ett slutligt förslag beslutas av kommunfullmäktige.
-
Den nya planen börjar gälla (vinner laga kraft) när överklagandetiden gått ut, förutsatt att inga överklaganden kommit in, eller att de instanser som prövar överklaganden sagt nej. Planen styr hur marken får användas och vad som kan byggas.
-
Markfrågor och projektering tillsammans med exploatören ingår i förberedelserna.
Vad händer nu och i nästa steg?
- Trafiken är i gång på Saltsjöbanan.
- Region Stockholm genomför en rad åtgärder och satsningar för att öka Saltsjöbanans kapacitet för att fler ska kunna resa. För att Saltsjöbanan ska kunna gå med tätare trafik har dubbelspår byggts i Tattby
- För mer information om Saltsjönbanan och planerna framåt
Saltsjöbanan - Region Stockholm
Startskede
Projektet startade den 11 november 2014, när förslaget till start-pm godkändes av politikerna i kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott, kssu.
Detaljplan
Tjänstemän i kommunen har tagit fram ett första förslag till detaljplan.
Syftet med planläggningen är att utöka spår- och stationsområdet för Saltsjöbanan vid Tattby station. Detaljplanen är en del i upprustningen av hela Saltsjöbanan som genomförs av Trafiknämnden Region Stockholm (Stockholms läns landsting). Saltsjöbanan rustas upp för att möjliggöra för utökad turtäthet. I dagsläget är det 20-minuterstrafik till de flesta stationerna.
Ombyggnad av passagen för gång- och cykeltrafik över spåren ska utredas under planarbetet. Även lutningar på befintlig gång- och cykelväg under spåret ska utredas. Behovet av utökning av infartsparkeringsplatser samt avlämningsplatser för skolan ska utredas samt lägen för kompletterande cykelparkeringar ska identifieras.
Nacka kommun ser utvecklingen av Saltsjöbanan som ett viktigt inslag för att kunna utveckla och säkerställa översiktsplanens strategier om ett effektivt och klimatanpassat transportsystem och en utveckling av de lokala centrumen.
Enligt landstingets budget från juni 2015 sköts investeringarna för nya mötesstationer med dubbelspår i Fisksätra och Tattby upp. 2018 tog landstinget ett nytt beslut, som ledde till att planarbetet återupptogs.
Det blå område där nålsymbolen står är projektområdet.
Du kan zooma och navigera i kartan. Använd musen eller "+" och "-".
Sidan uppdaterades: