Ett planuppdrag fattas av politikerna i miljö- och stadsbyggnadsnämnden.
Vid samrådet kan närboende och andra berörda ge synpunkter på förslaget till detaljplan, och kommunen kan hämta in mer kunskap. När samrådsperioden är över sammanställer kommunen synpunkterna och bearbetar planförslaget.
Ett bearbetat förslag ställs ut för granskning och en ny möjlighet ges att lämna synpunkter.
Efter granskning kan kommunen göra mindre ändringar i planförslaget. Ett slutligt förslag beslutas av miljö- och stadsbyggnadsnämnden.
Den nya planen börjar gälla (vinner laga kraft) när överklagandetiden gått ut, förutsatt att inga överklaganden kommit in, eller att de instanser som prövar överklaganden sagt nej. Planen styr hur marken får användas och vad som kan byggas.
Miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutade om planuppdrag den 16 oktober 2024, § 202. Du hittar beslutet och planuppdraget i sin helhet under STATUS och HANDLINGAR, Startskede.
Det innebär att planenheten har fått i uppdrag att starta ett planarbete för att upprätta förslag till ny detaljplan (planförslag). Planförslaget presenteras i form av en plankarta och en planbeskrivning. Planförslaget ska sedan genomgå alla skeden av detaljplaneprocessen (samråd, granskning, antagande) innan det kan vinna laga kraft och börja gälla som en ny detaljplan. Läs gärna mer om detaljplaneprocessen här: www.nacka.se/stadsbyggande.
Samråd är preliminärt planerat till kvartal 1 2025.
Sidan uppdaterades: