Miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutar om planuppdrag.
Vid samrådet kan närboende och andra berörda ge synpunkter på förslaget till detaljplan, och kommunen kan hämta in mer kunskap. När samrådsperioden är över sammanställer kommunen synpunkterna och bearbetar planförslaget.
Ett bearbetat förslag ställs ut för granskning och en ny möjlighet ges att lämna synpunkter.
Efter granskning kan kommunen göra mindre ändringar i planförslaget. Ett slutligt förslag beslutas av miljö- och stadsbyggnadsnämnden.
Den nya planen börjar gälla (vinner laga kraft) när överklagandetiden gått ut, förutsatt att inga överklaganden kommit in, eller att de instanser som prövar överklaganden sagt nej. Planen styr hur marken får användas och vad som kan byggas.
En ny detaljplan har tagits fram för området Hjortängen som är ett kulturhistoriskt intressant småhusområde byggt i slutet av 1960-talet med sammanlagt 135 radhus och villor. Syftet med detaljplanen är att ge möjlighet till utbyggnad av takkupa på villor med inredd vind. Planen syftar även till att rätta till planstridigheter, att skydda kulturmiljövärden och att minska risk för skador från översvämning vid skyfall.
För Björknäsområdet pågår en områdesplanering i vilket område Hjortängen ingår. Här kan du läsa mer om områdesplanen för Björknäs och Eknäs
Sidan uppdaterades: