Ett start-pm antas av politikerna. Därefter utreds olika sakfrågor, till exempel trafik, buller och dagvatten. Start-pm utgår ifrån planprogrammet, som ger en samlad bild av kommunens mål för utvecklingen av hela centrala Nacka.
Vid samrådet kan närboende och andra berörda ge synpunkter på förslaget till detaljplan, och kommunen kan hämta in mer kunskap. När samrådsperioden är över sammanställer kommunen synpunkterna och bearbetar planförslaget.
Ett bearbetat förslag ställs ut för granskning och en ny möjlighet ges att lämna synpunkter.
Efter granskning kan kommunen göra mindre ändringar i planförslaget. Ett slutligt förslag beslutas av kommunfullmäktige.
Den nya planen börjar gälla (vinner laga kraft) när överklagandetiden gått ut, förutsatt att inga överklaganden kommit in, eller att de instanser som prövar överklaganden sagt nej. Planen styr hur marken får användas och vad som kan byggas.
Markfrågor och projektering tillsammans med exploatören ingår i förberedelserna.
Byggaktören (exploatören) söker bygglov och kan sedan börja bygga enligt den nya detaljplanen.
Detaljplanen syftar till att möjliggöra för kvartersmark för verksamheter direkt öster om trafikplats Kvarnholmen. Den tilltänkta angöringsgatan till verksamhetsområdet är tänkt att i framtiden kunna förlängas österut parallellt med väg 222 och är en konsekvens av den planerade utbyggnaden av centrala Nacka och dess infrastruktur. Planläggningen av trafikplats Kvarnholmens verksamhetsområde ska ses i sammanhang med detaljplanen för Ryssbergen och pågående naturreservatsbildning av naturområdet i Ryssbergen. Den förslagna detaljplanen har stöd i översiktlig planering.
Det röda område där nålsymbolen står är projektområdet. Du kan zooma och navigera i kartan. Använd musen eller "+" och "-".
Sidan uppdaterades: