Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Tack för att du cyklar i Nacka

Allt fler cyklar i Nacka. För att göra det ännu enklare och tryggare satsar kommunen bland annat på att bygga ut cykelvägnätet och på fler pumpar. På årets cykeldag tisdagen den 12/9 möter kommunen förbipasserande cyklister i morgonrusningen vid tunneln under Sicklavägen.

Från klockan 06.30 fram till 09.00 erbjuds cyklisterna enklare cykelservice och en goodiebag. Nacka kommun arbetar för att det ska bli enklare, snabbare och säkrare att cykla året runt.

- Vi vill dels uppmuntra de som cyklar redan idag, dels få information och tips om hur vi kan underlätta så att cykeln blir ett möjligt färdmedel för fler under en större del av året, säger Marianne Areskog, som arbetar med hållbart resande i Nacka.

Miljö och framkomlighet

- När Nacka förtätas är det viktigt att fler väljer andra färdmedel än bil, främst cykel, gång, och kollektivtrafik. Det handlar både om miljö och framkomlighet. Men för att våra satsningar och prioriteringar ska avspegla medborgarnas behov och önskemål måste vi veta vad de tycker. På tisdag har vi möjlighet att tala direkt med de som faktiskt är berörda, säger Marianne Areskog.

Snart nya vintercyklister

En annan satsning är Nackas vintercykelprojekt där rekryteringen för 2017/2018 snart startar. Ett 40-tal utvalda deltagare får vinterdäck och montering av dessa mot att de cyklar minst tre kilometer tre gånger i veckan. I gengäld ska deltagarna också regelbundet återrapportera sina erfarenheter och observationer – smått som stort – av att vintercykla i Nacka.

Läs mer om vintercykelprojektet här
Läs mer om att cykla i Nacka här

Sidan uppdaterades: