Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi upplever just nu stora driftstörningar i telefonin. Felsökning pågår.

Läs mer...
Augusti

Seniorrådet deltar i utvecklingen av Nackas digitalisering

I fredags, den 16 augusti, bjöd Nacka in kommunens seniorråd till en workshop om digitalisering för att få de äldres synpunkter på utvecklingen av Nackas digitalisering.

Pensionärsorganisationerna sprider kunskap

Några av punkterna som seniorerna tog upp var digitalisering i hemmet, hur olika digitala hjälpmedel och tjänster används av äldre, problem som digitaliseringen medfört, säkerhet och etik samt alternativa lösningar för äldre som har svårt att använda digital teknik.

”Vi är väldigt måna om att öka den digitala inkluderingen för äldre – Seniorrådet är en viktig resurs. Vi vill ge dem tillgång till den senaste informationen på området för att kunna ha en bra dialog. Pensionärsorganisationerna sprider kunskap och utbildar i digitalisering inom sina verksamheter”, säger Ellinor Egefors Åkesson, chef på äldreenheten i Nacka kommun.

senior_nyhet.jpg

Det senaste inom digitalisering

På workshopen berättade Nackas digitaliseringsdirektör Henrik Palmblad-Wennergren om de senaste trenderna inom digitalisering, bland annat om alla apparater som är uppkopplade till internet (”Internet of things”) och den ökade användningen av Artificiell Intelligens (AI).

”Digitalisering är inget självändamål utan ska användas för att göra livet bättre – därför är det jätteviktigt för oss att motverka utanförskap. Smart stad Nacka är ett av Nacka kommuns initiativ för att säkerställa att teknologin utnyttjas på rätt sätt. Projekten inom Smart Stad Nacka använder ny teknik för att lösa utmaningar som vi har i vår kommun, men också för att skapa lösningar på idéer och behov som finns hos Nackaborna och de som verkar här.” säger Henrik Palmblad-Wennergren, digitaliseringsdirektör i Nacka kommun.”

Vill du veta mer om Smart stad Nacka?

Läs mer om Smart stad Nacka.

Sidan uppdaterades: