Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Nackas arbete med unga i riskzon uppmärksammas av Ekot

Barn och unga löper en ökad risk att rekryteras av kriminella gäng under sommaren. Nacka är en av 28 kommuner med utsatta områden som ökat sina insatser för unga under denna tidsperiod, uppmärksammar Ekot idag.

Nacka gör ny satsning i sommar

Redan för två år sedan växlade Nacka kommun upp sina insatser på området, bland annat genom att utöka antalet samordnare för unga i riskzon. En av dem är Lovisa Douglies, som i inslaget berättar om en ny satsning för sommaren:

– Vi har fem ungdomar som har fått chansen att jobba på helger och lov. Och det är ungdomar i en låg ålder – 14 – som verkligen är i periferin till riskzonen.

Sommarjobbande ungdomar hjälper andra unga

Enligt polisen innebär det minskade sociala sammanhanget under sommarlovet att ungdomar i högre utsträckning riskerar att bli indragna i kriminalitet. För att förebygga detta satsar Nacka också på att låta ungdomar hjälpa andra unga och anordna olika aktiviteter, bland annat en festival på torget i Fisksätra.

– Vi har så många verksamheter. Vi har aktiviteter för ungdomar så att de inte hamnar på fel ställe och vi hjälper dem att förebygga kriminalitet, säger Abdullah Nadeem, sommarjobbare i Fisksätra i Ekots inslag.

Lyssna på nyhetsinslaget

Lyssna på hela nyhetsinslaget direkt på Sveriges Radios webbplats.

Sidan uppdaterades: