Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

När våra barn inte mår bra – 18 september

Att vara närstående till ett barn med ätstörning och psykisk ohälsa - Välkommen till en föräldraföreläsningen med psykologen och författaren Anna Bennich. Under föreläsningen kommer Anna att dela med sig av sin berättelse från när hennes dotter drabbades av ätstörning.

När Signe i tidiga tonåren drabbas av anorexia sker det smygande. Under lång tid håller hon sin ätstörning hemlig för familjen. När den väl kommer till ytan börjar en kamp för Signes överlevnad. Under tiden skriver Signe och hennes mamma Anna, utan att veta om det, parallella dagböcker.

I boken Att försvinna sig: En mor och dotters berättelse om anorexi, skildras hur ätstörningen drar Signe längre bort från livet och hur Anna hanterar en mammas rädsla, oro och skuld. Anteckningarna är i efterhand kompletterade med reflektioner och lärdomar som kommit ur processen.

Under föreläsningen kommer Anna att dela med sig av sin berättelse från sjukdomstiden och vad hon lärt sig - främst utifrån närståendeperspektivet. Hon pratar också om psykisk ohälsa hos våra barn på ett generellt plan. Om skulden, stigmat, myterna – och vad vi kan göra för att både stötta någon närstående, och själva hålla så gott det går i de svårare perioderna.

Om föreläsaren

Anna Bennich är psykolog och författare. Hon har tidigare givit ut ett flertal böcker om bland annat stress, separationer och ensamhet. Hennes senaste bok har hon skrivit som mamma tillsammans med dottern Signe.

Datum och tid

18 september klockan 19.00-20.30

Plats

Föreläsningen ges i första hand på plats i Nacka kyrka. Där kan du också ställa frågor till föreläsaren. Föreläsningen live-sänds också, men då kan du inte ställa frågor eller delta i diskussioner.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: