Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Spadtag för nytt kvarter i Orminge

Ett spadtag för nya bostadsprojektet vid Orminge centrum. Totalt ska 147 hyresrätter byggas, där även trygghetsbostäder och verksamhetslokaler ingår. Bild: Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande, Görel Hällqvist, chef nyproduktion, Sveafastigheter och Rikard Hansson, vd Hanssons Hus Entreprenad AB.

Med musik och ett Orminge i höstfärger, gick startskottet för det nya kvarteret, där det kommer att bli trygghetsbostäder och hyresrätter, med en gemensam takterrass och ett café i bottenvåning. Gården delas med Rikshem som kommer att uppföra ett vårdboende om cirka 50–70 vårdbostäder.

- Med det här spadtaget tar vi ytterligare ett viktigt steg mot att förverkliga vår vision för Orminge som en trygg och attraktiv stadsdel för boende, besökare och näringsliv. Vi arbetar målmedvetet med att skapa välkomnande, inkluderande och trivsamma miljöer, med närhet till både service och kollektivtrafik. Det arbetet gör vi bäst tillsammans med pålitliga byggherrar som Sveafastigheter, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Bild: Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Projektet är en del av Nacka kommuns långsiktiga planprogram för området kring Orminge centrum, ett planprogram som påbörjades 2005 och antogs under hösten 2015. Målet är att skapa ett tryggt och levande stadsdelscentrum, med en attraktiv blandning av bostäder, verksamheter och grönområden.

- Jag är glad att Sveafastigheter för tredje gången den här hösten byggstartar ett projekt. Vi har ett bra och långsiktigt samarbete med Nacka kommun och ser fram emot att välkomna hem nya och befintliga Nackabor till vårt hus när det står färdigt 2026, säger Erik Hävermark, vd Sveafastigheter.

Läs mer om Sveafastigheter och deras verksamhet

Läs mer om Orminge på projektsidan på kommunens hemsida

Sidan uppdaterades: