Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Start

Nyheter

Lista över alla nyheter som publicerats på Nacka.se startsida.

Nacka kommun undertecknar nationella ”Handslaget för digitalisering”

Nacka kommun har undertecknat ett initiativ för digitalisering som ska hjälpa alla Sveriges kommuner och SKR att öka digitaliseringstakten − tillsammans. Även om vi i Nacka redan kommit långt i vår egen digitalisering, så är det viktigt att både delta i och bidra till vår gemensamma utveckling.

Besök den mobila kretsloppscentralen 5 - 6 oktober

I helgen 5 - 6 oktober kan du lämna smått grovavfall och elavfall, återbruk, textil och farligt avfall till Mobil KLC Mini. Välkommen!

Nacka går mot trenden – fler elever behöriga till gymnasiet

Skolverkets statistik visar att andelen elever i årskurs 9 som uppnår behörighet till gymnasiet minskar i landet och i Stockholms län. Skolor i Nacka går mot trenden – här har andelen nior med gymnasiebehörighet i stället ökat.

Hackspettsvänliga platser betyder nytt badhus i Myrsjö

Nya häckningsplatser för den rödlistade arten mindre hackspett har nu skapats i naturreservat runtomkring i Orminge. Det betyder att byggandet av Myrsjö badhus kan återupptas. (Illustration: Liljewall/Hemsö.)

Pilotprojekt visar på stora möjligheter att sortera impregnerat trä som icke-farligt avfall

Nacka vatten och avfall, i samarbete med Beijer Byggmaterial, PreZero Recycling AB och Svenska Träskyddsföreningen, har genomfört ett pilotprojekt för att sortera impregnerat trä som icke-farligt avfall (IFA) med hjälp av en ny sorteringsguide. Projektet syftar till att minska avfallskostnader och miljöpåverkan, och resultaten visar på stora besparingsmöjligheter och miljöfördelar.

Visar 5 av 1068 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: