Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Upprustning av Neglingebron i Saltsjöbaden

Under hösten har det pågått en upprustning av Neglingebrons södra del och det är nu dags att fortsätta arbetet med den norra delen. Upprustningen beräknas förlänga brons livslängd med cirka 40 år och säkrar därmed en trygg och säker trafik på Stockholmsvägen över vattenpassagen mellan Pålnäsviken och Neglingeviken under en lång tid framåt.

Upprustningsarbetet av Neglingebron består i inledande blästring av brons stålbärverk, som sedan har målats med en skyddande täckfärg. Brons betongfarbana har reparerats, impregnerats och målats på undersidan, för att förlänga brons livslängd.

Arbetena utförs från en tillfällig hängställning under bron, vilken placerats så att båtar kan passera mellan Pålnäsviken och Neglingeviken även under upprustningstiden. Projektet har god kontakt med båtklubbar i närheten för att försöka tillmötesgå deras önskemål.

Vid kommande upprustningsarbete av brons norra del kommer en pråm med arbetsställning att användas under brons mittspann. Pråmlösningen kan vid behov flyttas vilket medger att båtar fortsatt kan passera under bron.

Bron byggdes på 1930-talet med en ursprunglig livslängd på 120 år, vilken med upprustningsåtgärderna nu förlängts med cirka 40 år. Med anpassade underhållsåtgärder kan bron därmed hållas i fortsatt drift under längre tid, vilket ger innebär stora ekonomiska och miljömässiga besparingar jämfört med att bygga en helt ny bro.

Södra delen av bron är nu synad och godkänd, varvid arbeten på den norra delen nu påbörjas. Hela bron beräknas vara klar under vecka 48 och redo för en lång tid av trygg och säker trafik på Stockholmsvägen över passagen mellan Pålnäsviken och Neglingeviken.

Sidan uppdaterades: