Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Spadtag för Älta, nytt kulturkvarter med torg, bostäder och verksamhetslokaler

Nu tas ytterligare ett steg mot visionen om en attraktiv småstad. Startskottet för Älta Torg kvarter 2 är igång. Här skapas en levande plats med bostäder, kulturhus, bibliotek och fritidsgård. Kvarteret blir en inspirerande mötesplats där människor samlas för att njuta av kultur, kreativitet och gemenskap – allt med närhet till både stadens puls och natursköna promenadstråk.

- Vi är otroligt stolta över stadsutvecklingen av Älta centrumkvarter i samarbete med en trygg aktör som Wallenstam. Älta Torg, kvarter 2, blir en plats där människor kan mötas, inspireras och leva i närhet till både kultur och natur. Här ser vi fram emot att boende och besökare ska samlas i ett nytt och större kulturhus för att uppleva stimulerande kultur och delta i kreativa aktiviteter på fritidsgården och utforska ett inbjudande bibliotek. Med större utrymmen blir kulturhuset en central plats för både gemenskap och utveckling, där det finns något för alla. Detta projekt är en del av vår vision att skapa en levande småstad som erbjuder det bästa av både stadens puls och det gröna lugnet, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

'

Hans Wallenstam och Mats Gerdau fick äran att utföra det symboliska första spadtaget på ett unikt och minnesvärt sätt. Istället för den traditionella ceremonin med spade, markerades dagen genom avgjutna handavtryck. Dessa avtryck kommer att bevaras och visas upp i kvarteret som ett minne av dagen.

- Det är väldigt roligt att nu starta ytterligare en nybyggnation i centrala Älta, ett dynamiskt centrumkvarter där kultur, aktiviteter och boende kommer att samspela på fint sätt, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam AB.

Med närhet till vackra friluftsområden, sportmöjligheter och Ältas unika känsla, är kvarteret utformat för att locka både boende och besökare att uppleva allt det bästa Älta har att erbjuda. Detta bidrar till att stärka områdets identitet och skapa nya möjligheter för gemenskap och kulturutbyte.

Älta och centrumkvarteren utvecklas med ny bebyggelse och ett attraktivt modernt centrum med mer service, handel och ett välkomnande torg som naturlig mötesplats. I centrumkvarteren skapas cirka 950 nya bostäder, lokaler för olika verksamheter, en förskola samt ett äldreboende. Det blir ännu mera Älta.

Läs mer om Älta centrumkvarter på kommunens projektsida

Läs mer om Wallenstams utveckling av Älta centrumkvarter

Sidan uppdaterades: