Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Finnboda får ny tillfällig park

Under 2024 byggs en ny tillfällig park i Finnboda, vilken är på plats under fem år med möjlighet till förlängning.

Den temporära parken kommer skapas vid Finnboda Varvsväg, alldeles intill Vilans Förskola och Finnboda förskola, på den plats där det tidigare stod studentbostäder.

En levande park för alla

Ambitionen med parken är att skapa en levande och trygg plats för boende och besökare. Parken får namnet Finnboda äng, då stora delar av den formas till ängsmark för att bidra till ökad biologisk mångfald, till förmån för pollinerare som fjärilar och humlor. Lekfullt klippta gångar kommer forma små rumsligheter som lockar till att upptäcka blommor och insekter på nära håll. Förvandlingen kommer ske succesivt genom plantering av återbrukat växtmaterial och sådd av ängsfröer som på sikt kommer växa till sig och forma platsen.

I området kommer det erbjudas flera sitt- och samlingsmöjligheter, en grillplats samt ytor för sociala- och fysiska aktiviteter som pingis, boule och kubb. I den bortre delen av parken, närmast skolan, skapas en samlingsplats för hundägare i form av en stor och generös hundrastgård.

Omvandlingen till park sker genom ett avtal mellan fastighetsägaren HSB och Nacka kommun. Överenskommelsen avser fem år med möjlighet till förlängning.

Parken planeras att kunna öppna under slutet av 2024.

Kartkoordinater för platsen är 59.314060, 18.120630.

Sidan uppdaterades: