Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Om du känner oro kring skjutningen i Ektorp kan du vända dig hit

Igår kväll strax innan kl. 23 genomfördes en skjutning mot en bostad i Ektorp. Händelsen utreds av polisen som meddelat att ingen kommit till skada. Om du eller någon närstående känner oro kring händelsen kan ni vända er till följande stödverksamheter:

Vårdnadshavare

Kontakta Familjemottagningen om du känner oro över det som hänt och behöver stöd i att kunna prata med ditt barn om det inträffade. Här får du möta familjebehandlare med lång erfarenhet av svåra situationer och krissamtal. Familjemottagningen nås på tfn: 08-718 91 11 eller via mejl familjemottagningen@nacka.se

Barn och unga

Är du mellan 10–21 år kan du vända dig till Stödcentrum för unga brottsutsatta för att få stöd och hjälp. På Stödcentrum jobbar ungdomsbehandlare som erbjuder stödsamtal både till anhöriga och vittnen. Du når stödcentrum via växeln 08-718 80 00 eller via mejl: stodcentrum@nacka.se.

Familjemottagningen och Stödcentrum för unga brottsutsatta finns på Smedjegatan 18, 5 tr i Sickla. Alla möten är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Kommunens fältverksamhet Ungdomsteamet och Polarna Nacka rör sig ute i Nacka på kvällar och helger och det går bra att kontakta dem om man är ungdom och känner sig otrygg. Du som är förälder kan självklart också ringa om du känner oro. Polarverksamheten nås på tfn: 070-431 77 30.

Är du vittne till brott?

Vuxna som blir vittne till ett brott kan få stöd via Brottsofferjouren tfn: 11 60 06

Sidan uppdaterades: