Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Atlasparken i Sickla fräschas upp

Upprustning görs av hela Atlasparken, för att bli en plats för alla och med extra fokus på lekytorna. Naturliga och hållbara material används för parkens utrustning, i en miljö som uppvisar och gynnar skogsbrynets ekosystem i en grönskande och naturpedagogisk atmosfär.

Den övre delen av parken, i den västra änden, utformas som lekyta för yngre barn med sandlåda, lekhus och gungor. Sittplatsen rustas upp med bänkar och bord av trä och görs mer tillgänglig invid den nya grillplatsen. Naturliga material används för all utrustning i parken och träskulpturer av djurarter som naturligt finns i skogsmiljön placeras ut i de naturlika delarna, för att väcka nyfikenhet och uppmuntra barn att upptäcka själva.

Nedre lekytan i parken, österut, blir mer utmanande, med stort klätternät och gungor för lite äldre barn. Utformningen hämtar inspiration från parkens många ekar. Här kommer det också att finnas picknickmöjligheter.

Planteringar och växtmaterial

Planteringarna vid östra lekplatsen och picknickplatsen utgörs av robusta växter med karaktär av ett skogsbryn. Växtvalet ökar den biologiska mångfalden i parken och ramar in lekplatsen.

Frukt och bär kan plockas direkt från de körsbärsträd, vinbärsbuskar och smultron som täcker marken. Inom lekplatsen blir det främst lektåliga buskar, med rödvide och spirea som leksnår, och ytan får att lager av träflis som skydd för mark och rötter.

För att öka blomningen planeras att plantera blomsterlök runt om i parken. Området med skogsbrynet i norr och längs med gångstråket kompletteras med vårlök. Blomarter med en naturlig spridning i den lokala naturen, som bland ann påsk- och pingstliljor, krokus och snödroppar, väljs ut och planteras direkt i befintlig mark.

Arbetena inleds under vecka 33 och parken beräknas vara färdigställd under hösten 2024.

Sidan uppdaterades: