Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Djuren visar vägen på plattformen

Noshörning, elefant och 300 unika fåglar - naturen kommer att ta plats på den nya tunnelbanestationen i Centrala Nacka. Möt Thomas Karlsson, konstnären bakom konstverken.

Noshörningen och Elefanten vägvisare

När naturen tar plats på station Nacka kommer Noshörningen och Elefanten vara vägvisare. Här berättar konstnären Thomas Karlsson mer om tanken bakom konstverken och skapandet:
https://www.youtube.com/watch?v=klSL_Bb2kKA

300 unika fåglar

Som ett komplement till de stora djurskulpturerna kommer 300 unika fåglar pryda stationen i Centrala Nacka. De färgglada fåglarna är vikta av tomburkar som Thomas samlat ihop under flera år både i Sverige och på resor utomlands. Därefter kommer de att placeras i dioramor, ett slags tittskåp infällda i stationens betongelement.
Djuren visar vägen på plattformen (nyatunnelbanan.se)

Visionsbild station Nacka_ElefantenVisionsbild station Nacka. Foto: Region Stockholm/Sweco.

Station Nacka får tre entréer

På södra sidan om Värmdöleden, vid Nacka Forum, byggs en entré mot Vikdalsbron och en entré mot den framtida planerade Stadshusparken. Härifrån kommer du att nå en framtida bussterminal. Norr om Värmdöleden byggs en entré mot Jarlabergsvägen, där kommer du att nå plattformen med stora, snabba hissar.

När Blå linje till Nacka, med stationerna Sickla, Järla och Nacka, är färdigbyggd 2030 kommer resan till T-Centralen ta cirka 12 minuter.
Följ Region Stockholms arbete: www.nyatunnelbanan.se/nacka

Centrala Nacka utvecklas till en naturban stadsdel

I Centrala Nacka växer en ny stadsdel fram i Nackas mest centrala läge med närhet till både natur och stad. Etappvis utvecklas nya kvarter, gator och torg med 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser, ny tunnelbana, en stadspark, caféer, restauranger, butiker, service, idrott, skolor och kultur. Här skapas stadskvarter där naturen får ta större plats med gröna och urbana mötesplatser och stråk samt med gångavstånd till vatten och uppskattade grönområden.
Centrala Nacka | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: