Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Avrådan från eldning tas bort

Från och med klockan 12:00 i dag fredag 1 juli 2022 avrådes inte längre från eldning.

Detta efter en gemensam bedömning av Räddningscentral Mitt och Räddningscentralen Stockholms län utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd mellan räddningstjänsterna.

All eldning sker på eget ansvar

Du ska alltid vara försiktig när du eldar eller grillar och bedöma om väderleken är lämplig. Om du bedömer att eldning kan genomföras på ett säkert sätt ska du se till att släckutrustning, till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa, ska finnas i närheten. Håll koll på elden hela tiden när du eldar. Det är alltid du som ansvarar för säkerheten.

Grilla i naturen

Du ska alltid vara försiktig när du grillar i naturen och bedöma om väderleken är lämplig. Det är alltid du som ansvarar för säkerheten. Grillning får ske på allmän plats om man grillar på särskilt iordningsställda grillplatser. Grillplatserna är ofta byggda i betong och sten för att minimera risken att elden sprider sig och blir en brand. Det går också bra använda särskild grillanordning det vill säga hemmagrillar för kol och briketter samt gasolgrill.

För mer information

Information om brandriskprognosen kan du även få på följande telefonnummer:

  • Södertörns brandförsvarsförbund: 08-721 23 26
  • Storstockholms brandförsvar: 08-454 83 39

Eldning av trädgårdsavfall

Eldning är generellt förbjudet men under vissa förutsättningar får du elda torrt vedartat avfall från trädgården under två veckor på våren och två veckor på hösten. Du får aldrig elda någon annan typ av avfall. Kontrollera alltid brandriskläget innan du eldar. Här kan du läsa mer om eldning av trädgårdsavfall.

Sidan uppdaterades: