Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Avrådan från eldning tas bort

Från och med onsdag den 27 april 2022 avrådes inte längre från eldning. Det har varit en lång period nu med lite nederbörd så var vaksam på att det fortsatt är mycket torrt i skog och mark.

Brandrisken varierar lokalt. Just nu råder det inte eldningsförbud i Stockholms län men på grund av stora lokala skillnader i SMHI:s brandriskprognos avråder räddningstjänsten från eldning från Slussen och norrut.

Grilla i naturen

Du ska alltid vara försiktig när du grillar i naturen och bedöma om väderleken är lämplig. Det är alltid du som ansvarar för säkerheten. Grillning får ske på allmän plats om man grillar på särskilt iordningsställda grillplatser. Grillplatserna är ofta byggda i betong och sten för att minimera risken att elden sprider sig och blir en brand. Det går också bra använda särskild grillanordning det vill säga hemmagrillar för kol och briketter samt gasolgrill.

All eldning sker på eget ansvar

Om du bedömer att eldning kan genomföras på ett säkert sätt ska du se till att släckutrustning, till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa, ska finnas i närheten. Håll koll på elden hela tiden när du eldar. Det är alltid du som ansvarar för säkerheten.

Eldning av trädgårdsavfall kan du läsa mer om hos Nacka vatten och avfall.

För mer information

Information om brandriskprognosen kan du även få på följande telefonnummer:

  • Södertörns brandförsvarsförbund: 08-721 23 26
  • Storstockholms brandförsvar: 08-454 83 39
  • Räddningstjänsten Norrtälje kommun: 0176-28 42 00

Sidan uppdaterades: