Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Ukrainska elever har börjat studera på Nacka gymnasium

Sedan en tid tillbaka studerar en grupp ukrainska elever vid Nacka gymnasium. Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande och Filip Wiljander, ordförande för arbete- och företagarnämnden, träffade idag eleverna som nyligen kommit till Sverige och Nacka.

- Det var väldigt givande att träffa dessa ungdomar och höra deras berättelser och stora förhoppningar om framtiden. Några kunde redan lite svenska trots att de har varit i Sverige mindre än en månad, säger Mats Gerdau.

Eleverna läser just nu på språkintroduktionsprogrammet på Nacka gymnasium, med fokus på att lära sig svenska.

Oskar Ungerstedt är biträdande rektor på Nacka gymnasium och har jobbat med att snabbt ställa om för att se till att de ukrainska eleverna ska få en bra start i Nacka och Sverige.

- Vi ser en väldigt stor motivation hos personalen att göra lite extra i den här svåra situationen. Eleverna har en bra skolgång i ryggen och stöttar varandra på ett fint sätt. Det ger goda förutsättningar för en bra start och för att komma in skolgången, säger Oskar.

Mats Gerdau är stolt över Nacka gymnasiums flexibla organisation.

- Det är suveränt snabbt och professionellt ordnat av Nacka gymnasium att ta emot och organisera bra undervisning med kort varsel. Det kommer att gå bra för dessa ungdomar.

Som biträdande rektor är Oskar glad över att kunna agera snabbt efter den verklighet som de ukrainska eleverna hamnat i.

- Vi känner stort förtroende och har mandat att jobba flexibelt. Det gör att vi kan agera snabbt och möta verkligheten. Då blir det bra.

Sidan uppdaterades: