Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Har du vaccinerat dig mot covid-19?

Pandemin är inte över och covid-19 sprids fortfarande. Men cirka en miljon människor har ännu inte tagit sin första dos i Sverige. Om vi alla vaccinerar oss så skyddar vi oss själva och andra mot svår sjukdom och död. Den här veckan genomförs den nationella vaccinationsveckan som syftar till att stärka kommunikationen för att få fler att vaccinera sig – för att skydda sig själva och andra.

De som är ovaccinerade har en ökad risk att bli smittade och bli allvarligt sjuka i covid-19. Om du inte är vaccinerad mot covid-19 - boka en tid så snart du kan. Här finns mer information om vart du kan vaccinera dig i Nacka Hitta vård - 1177 Vårdguiden

Alla har rätt till gratis vaccination mot covid-19. Alla personer som är 12 år och äldre får vaccinera sig mot covid-19. Du behöver inte vara svensk medborgare för att få vaccinet. Du som bor eller befinner dig sedan en längre tid i Sverige kan vaccinera dig. Även du som söker asyl eller är i Sverige utan tillstånd kan få gratis vaccination mot covid-19.

Mer om nationella vaccinationsveckan på Folkhälsomyndigheten Nationella vaccinationsveckan — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Sidan uppdaterades: