På Nacka.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder nödvändiga kakor. Läs mer om kakor
Vill du göra inställningar och acceptera delar av kakorna?
Hantera kakor
Här kan du hämta den information i Restaurangboxen som gäller restaurangrapporter.
När vi uppdaterar informationsblad som du fått med boxen kan du alltid hitta den senaste versionen här.
Informationsblad:
Inledning (PDF-dokument, 495 kB)
Restaurangrapport (PDF-dokument, 507 kB)
Varje år i december skickar Folkhälsomyndigheten via kommunen ut en
restaurangrapport till alla som har serveringstillstånd. Du kan också fylla i dina uppgifter direkt på webben. Det ska göras senast den 1 mars följande år.
Tillståndsregistret, där du kan fylla i din restaurangrapport
Uppgifterna som ska lämnas är omsättning på sprit, vin, andra jästa alkoholdrycker, starköl, folköl och mat. Normalpris för dessa drycker ska också anges samt mängden av egen kryddad snaps per liter.
För att enklast få uppgifter om hur mycket alkohol du köpt under året så kontaktar du din leverantör. Din kassaleverantör kan också hjälpa dig att se till att din kassa ger dig alla de uppgifter du behöver för att enkelt registrera din restaurangrapport.
Folkhälsomyndigheten registrerar dessa uppgifter för att bland annat föra
statisk över hur mycket alkohol alla invånare över 18 år konsumerar per år.
Kommunerna använder uppgifterna för att få en uppfattning av hur mycket
alkohol som säljs per serveringsställe. Kommunen baserar även tillsynsavgiften på restaurangrapporten.
Läs mer om tillsynsavgifter
Sidan uppdaterades: