Visste du att en person som är märkbart påverkad inte får vara kvar på restaurangen?
Märkbart påverkad är man enligt lagen om man exempelvis har svårt att fästa blicken, hängande ögonlock, är störande för andra gäster, högljudd, överdrivet självsäker, fumlig och har svårt att greppa saker, svårt att uppfatta budskap eller kan slumra till. En sådan gäst vill du säkert ska gå hem för att du och övriga gäster ska kunna fortsätta att ha trevligt.
Hoppas detta kan hjälpa dig i ditt arbete som är både viktigt och ansvarsfullt. Ha en trevlig dag på jobbet och servera aldrig någon som inte fyllt 18 år.
Bilden: Om en person på cirka 75 kilo under två timmar dricker 5 stycken 33 cl starköl med 5 procents alkoholhalt kommer personen upp i cirka 2 promille alkohol i blodet. Om gästen samtidigt äter mat blir promillehalten betydligt lägre.
Som personal finns en hel del som är viktigt att tänka på när du serverar alkohol:
Som personal är det viktigt att ha uppsikt över alla gästerna och vem som dricker den alkohol ni serverat eller om någon börjar bli mer än salongsberusad.
Sidan uppdaterades: