Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Nominera till Årets Cirkulativ

Nu är det dags att nominera en aktör i Nacka som gör skillnad för framtiden! Den 20 februari 2025 korar vi nästa vinnare av Årets Cirkulativ. Nominera redan idag och låt oss tillsammans lyfta de företag som banar väg för en mer hållbar framtid. Tillsammans sluter vi cirkeln.

Intervju med förra årets vinnare

Vi ställde tre snabba frågor till årets vinnare: ByggOle, en del av Beijer Byggmaterial

Vad har utmärkelsen betytt för er?

Att uppmärksammas för något vi gjort är alltid sporrande och får oss att känna att vi är på rätt väg. Dessutom är det roligt och motiverande för de som dagligen arbetar med återbruksflödet i butiken att få denna uppskattning.

Ser ni några tendenser att efterfrågan på återbrukat material har förändrats under det senaste året?

Ett kort svar är att utvecklingen har varit och är exponentiell och att vi nu är i början på en brant stigande kurva. Efterfrågan på cirkulära tjänster har exploderat och nu är det verkligen hög tid att gå från ord till handling.

Kommer ni att göra några nya satsningar för att främja cirkulära flöden?

Vi arbetar aktivt med att bredda vårt cirkulära erbjudande, främst tillsammans med rikstäckande och lokala byggföretag som är så kallade proffskunder hos Beijer. Men tanken är att detta även skall gynna våra konsumentkunder.

Motiveringen till varför ByggOle vann priset 2024

Genom sitt initiativ kring återbrukat byggmaterial bidrar ByggOle, en del av Beijer Byggmaterial till ett cirkulärt flöde av byggmaterial i en väldigt konservativ bransch. Företaget har genom sitt arbete fått med sig flertalet byggherrar, entreprenörer och beställare och skapat en möjlighet att använda cirkulärt byggmaterial i en bransch som är under kraftig omställning. ByggOle som är en del av Beijer Byggmaterial driver utveckling inom Miljö & Hållbarhet genom sitt nationella löfte om “att vara proffskundens förstahands val för hållbart byggande” senast 2024.

Om priset

Priset Årets Cirkulativ tilldelas en aktör i Nacka som genom ett cirkulärt initiativ och en framstående idé främjar hållbara flöden av material och resurser. Initiativet spelar en avgörande roll i att stärka Nackas hållbarhet och cirkulära ekonomi, och tillsammans arbetar vi för att sluta cirkeln för en mer hållbar framtid.

Läs mer om priset här

Sidan uppdaterades: