Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Beredskapsveckan 2024

Den här veckan infaller Beredskapsveckan. Träffa våra medarbetare och Nacka kommun och bättra på dina kunskaper om beredskap.

Sätt igång!

Beredskapsveckan är en informationsinsats på initiativ av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Beredskapsveckan genomförs en gång om året med syfte att öka människors motståndskraft inför kriser och krig.

Temat för årets beredskapsvecka är "Sätt igång!" – en uppmaning till dig som ännu inte kommit igång med din egen hemberedskap.

Här kan du läsa mer om Beredskapsveckan (MSB)

Visning av mobil trygghetspunkt

Lördag 21 september visar kommunen och Nacka-Värmdö räddningssällskap upp en mobil trygghetspunkt. Nacka vatten och avfall sätter upp en nödvattentank där du kan fylla på din vattenflaska och prata vattenförsörjning och beredskap med oss.

  • När? Lördag 21 september mellan kl. 10.00–14.30
  • Var? Parkeringen utanför Nacka stadshus, Granitvägen 15

Visning av skyddsrum

Lördag 28 september finns vi på plats i Finnboda för att visa en av de nödvattentankar som kan användas ifall det uppstår en samhällsstörning som påverkar vattenförsörjningen i kommunen. Nacka kommun öppnar upp ett skyddsrum för allmänheten under en dag.

  • När? Lördag 28 september mellan kl. 10.00–14.00
  • Var? Finnboda varvsväg 19, skyddsrummet

Här hittar du information om hela programmet för Beredskapsveckan i Nacka kommun.

Klarar du dig i sju dagar utan samhällets hjälp?

Enligt MSB förväntas du som medborgare klara dig i sju dagar utan samhällets hjälp. Därför behöver du ha en hemberedskap för att klara av om en besvärlig situation skulle uppstå. Det kan till exempel handla om ett strömavbrott som gör att dricksvattenförsörjningen tillfälligt slutar att fungera.

När du inte har vatten i kranen är det därför bra om du istället har tillgång till dricksvatten som du förvarar hemma. Läs mer om hemberedskap på MSB:s webb: Hemberedskap – preppa för en vecka

Sidan uppdaterades: