Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Så inspirerar Nacka vatten och avfall unga till tekniska yrken

För fjärde året i rad tar Nacka vatten och avfall emot en ung praktikant för en fyra månaders praktikperiod. Satsningen sker tillsammans med Tekniksprånget och syftar till att inspirera ungdomar till tekniska yrken.

För fjärde året i rad tar Nacka vatten och avfall emot en ung praktikant som under vårterminen får prova på hur det är att jobba på ett kommunalt VA- och avfallsbolag. Praktiken varvas med både kontorsarbete och praktiska inslag med till exempel genomförande av en skräpplockarkampanj för att uppmärksamma problematiken kring nedskräpning.

- Det är verkligen jätteroligt att få praktisera på Nacka vatten och avfall som har ett så viktigt samhällsuppdrag. Och framför allt spännande att få prova på ett tekniskt yrke, säger 20-åriga Dyllan Matapo som är årets praktikant på Nacka vatten och avfall via Tekniksprånget.

Tekniksprånget är ett praktikprogram som syftar till att säkra framtidens kompetensförsörjning till tekniska yrken.

- Det råder brist på kompetens inom vår bransch så det är jätteroligt att kunna erbjuda den här typen av praktik och inspirera unga till teknikyrken, säger Frida Bjerkman som arbetar som verksamhetsutvecklare inom kompetensförsörjning på Nacka vatten och avfall.

Vad är Tekniksprånget?

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Det är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som driver projektet på uppdrag av Skolverket. Över 180 arbetsgivare runt om i Sverige är anslutna, däribland Nacka vatten och avfall. Läs mer om Tekniksprånget här.

Tekniksprånget logo

Sidan uppdaterades: