Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny omgång av Ledarskapsakademin är i gång

I Nacka erbjuder vi en ledarförberedande utbildning för dig som är intresserad av att utvecklas och att utveckla Nacka. Utbildningen pågår under ett år och nu har årets omgång precis inletts.

Under introduktionsdagen fick årets 18 deltagare bland annat höra om var Nacka är just nu och vart vi är på väg från kommunens stadsdirektör.

– Nacka ska vara bäst på att vara kommun och det kräver starka ledare som kan se till att kommunens utveckling aldrig står still. Det är spännande och utvecklande att vara ledare, men det kan också vara en utmaning. Genom Ledarskapsakademin är medarbetarna bättre rustade inför ett ledaruppdrag. Jag är stolt över att Nacka har många medarbetare som är modiga och vill utvecklas, säger Victor Kilén, stadsdirektör.

– Ledarskapsakademin har sedan 2001 utbildat många medarbetare i Nacka och har sedan start varit en viktig del i vår ledarförsörjning. Via utbildningen får medarbetarna bland annat verktyg för ett framgångsrikt ledarskap, kunskap om hur de använder verktygen och ett nytt kontaktnät tack vare våra samarbetskommuner. Det ska bli spännande att få följa en ny omgång med deltagare, säger Elisabeth Carle, HR-direktör.

Vad är Ledarskapsakademin?

Ledarskapsakademin är Nacka kommuns ledarförberedande utbildning. Akademin utvecklar medarbetare i Nacka kommun som är intresserade av ledarskap och funderar på en roll som framtida projektledare, utvecklingsledare eller chef i kommunen.

Utbildningen pågår under ett år och består av föreläsningar, seminarier, grupparbeten samt individuella uppgifter. Vid en del av tillfällena träffar deltagarna de andra grupperna från de medverkande samarbetskommunerna. Under akademin får varje deltagare en mentor, som är en erfaren chef i kommunen, att bolla ledarskapsfrågor med.

Läs mer om Ledarskapsakademin

Carl Emanuelsson var en av deltagarna från förra årets omgång, här kan du ta del av Carls reflektioner.

Sidan uppdaterades: