Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Stort intresse hälsa och rörelse

Maria Arljung Gustafsson är sedan slutet av sommaren Nackas hälsocoach. Senaste veckorna har det varit full fart med föreläsningar, presentationer och morgonpass vid Kyrkvikens brygga i Järla sjö.

Nu börjar listan bli lång på de enheter och verksamheter som Maria besökt eller som bokat in henne senare under hösten.

- För ett par veckor sedan besökte jag Nyckelvikens trädgård som ingår i park- och naturdrift för att ge hälso- och rörelsetips. De använder kroppen mycket i sitt arbete, och då behöver de veta hur de ska använda den för att inte riskera att skada sig eller få värk.

Maria har också haft presentationer för Välfärd samhällsservice, digitaliseringsenheten, miljöenheten och utbildningsenheten, för att nämna några. Dessutom har flera skolor bokat in Maria för att inspiration och rörelsetips.

- Det är fantastiskt roligt att besöka olika verksamheter för att dela med mig av min kunskap, men framför allt så är det viktigt. Genom att få in motion och rörelse i vardagen mår du bättre och undviker att få skador och värk. Att Nacka satsar på rörelse och motion tycker jag visar att vår arbetsgivare är måna om sina anställda.

Cirkelträningspass både inom- och utomhus

På tisdagar och fredagar har Maria cirkelträningspass i motionslokalen i Nacka stadshus som är öppna för alla som jobbar i Nacka kommun. För den morgonpigga finns det också möjlighet att delta på passet i Kyrkviken.

- Vi kör på onsdagar klockan 06.30. Var och en deltar utifrån sin dagsform och sina förutsättningar. Deltar du på utomhuspasset är ett tips är att ha på sig handskar, annars går det verkligen att göra övningarna i sin takt och utifrån den form man vaknar med den dagen. Och så får vi samtidigt se solen klättra upp på himlen. Bästa starten på dagen!

Här finns en kalender med Marias aktiviteter som bland annat innehåller cirkelträningspassen i Kyrkviken och motionslokalen i Nacka stadshus.

Har du önskemål om träning eller hälsoinspiration från Maria?

Mejla henne via e-post maria.arljunggustafsson@nacka.se

Sidan uppdaterades: