Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Start för etablering av krigsorganisation

Etableringen av en krigsorganisation är en del i Nacka kommuns arbete med att stärka beredskapen och säkerställa att vi kan fullfölja vårt uppdrag under alla omständigheter. Första steget i det viktiga arbetet är en digital utbildningsinsats med fokus på totalförsvarskunskap.

Utbildningen Kommunens ansvar i totalförsvaret riktar sig till samtliga medarbetare och syftar till att ge en grundläggande förståelse för totalförsvaret och kommunens roll. Alla medarbetare uppmanas ta möjligheten att genomföra utbildningen som bland annat förklarar när en krigsorganisation kan aktiveras och vad som gäller kommuners ansvar under höjd beredskap. Utbildningen tar cirka 45 minuter att genomföra.

– Som kommun behöver vi en krigsorganisation som klarar av att fortsätta ge nödvändig service till Nackaborna även vid höjd beredskap. Utbildningen Kommunens ansvar i totalförsvaret är en grund till att vi ska kunna agera samordnat och effektivt vid svåra förhållanden, säger Jonas Raber, säkerhetschef, enheten för ledning och säkerhet.

En central del av krigsorganisationsplaneringen är att prioritera de verksamheter som Nacka kommun ska kunna bedriva när krigsorganisationen är aktiverad. Det genomförs under hösten i ett antal workshoppar med deltagare från kommunens samtliga verksamheter.

Här hittar du länk till utbildningen och mer information om vad en krigsorganisation innebär.

Sidan uppdaterades: