Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Nackas hälsocoach – Stöd och inspiration för välmående

Som hälsocoach i Nacka kommun stödjer och inspirerar Maria Arljung Gustafsson kollegor och medarbetare till bättre hälsa och välmående. Maria erbjuder både individuellt stöd och gruppaktiviteter, inklusive träningspass, rådgivning och motivation med målet att ge verktyg som gör att vi mår bättre i vardagen.

Marias intresse för hälsa och välmående började för ungefär tio år sedan när hon gick in i väggen. Resan tillbaka gav henne insikt i hur vi människor fungerar och vad vi alla behöver för att må bra.

- En personlig tränare hjälpte mig under den här tiden och inspirerade mig att utbilda mig inom området. Nu kan jag i min tur hjälpa andra på deras resa mot bättre hälsa, berättar Maria.

Maria säger att en vanlig missuppfattning är att träning måste vara intensiv och svettig för att ge resultat:

- Men det är inte sant! Vad vi behöver är väldigt individuellt. För de flesta är någon form av styrketräning bra för att må bra och undvika skador, men det behöver inte nödvändigtvis ske på ett gym. Rörelse i alla dess former, oavsett om det är promenader, cykling eller enkla hemmaövningar, kan hjälpa till att reducera stress och bidra till ett bättre välmående.

Investera i ditt eget välmående

Efter sommaren kan det kännas utmanande att komma i gång med träningen, men det behöver inte vara komplicerat. Det viktigaste är att etablera en hållbar vana.

- Satsa på att röra dig en eller två gånger i veckan, och det kan vara så enkelt som en rask promenad eller lätt styrketräning. För dig som medarbetare i Nacka kommun rekommenderar jag också att använda Wellr 2.0, vår hälsoplattform. Där hittar du skräddarsydda övningar och program som passar just dina behov, till exempel yoga, styrketräning, löpning eller promenader. Genom Wellr 2.0 kan du också utmana en kollega i en stegtävling! Har du inte provat appen än, ladda ner den och kom i gång!

Avslutningsvis vill Maria uppmana till att vara lyhörd mot sig själv och sina egna behov.

- Hitta vad som passar i ditt livspussel och känns meningsfullt för dig. Och tveka inte att hänga med på något av de träningspass jag håller varje vecka – du hittar mer information om passen här. Ta steget och investera i ditt välmående, det är en av de bästa investeringarna du kan göra för dig själv!

Sidan uppdaterades: