Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Varje medarbetare är viktig för Nackas it-säkerhet

Nu har Nackas interna it-säkerhetsprogram pågått i snart ett år. Det hade inte varit möjligt utan engagemanget som finns ute hos medarbetarna i våra verksamheter. Under det gångna året har varje medarbetare bidragit till vår gemensamma it-säkerhet genom flera aktiviteter som genomförts som delar av programmet. Nu är det viktigt att alla fortsätter hålla samma höga säkerhetsmedvetenhet framöver.

Alla bidrar i ett säkert Nacka

Nacka kommuns interna it-säkerhetsprogram har nu pågått i snart ett år. En rad aktiviteter har gjorts både centralt och ute i verksamheterna men även utförts av våra enskilda medarbetare.

Syftet har varit att göra vår gemensamma it-miljö ännu mer robust för att även på sikt kunna stå emot ökande antal cyberangrepp, som idag drabbar både myndigheter och företag.

Samarbete på alla nivåer

Inom ramen för programmet under det gångna året har digitaliseringsenheten samarbetat tillsammans med chefer och it-ansvariga runtom i kommunens alla verksamheter och majoriteten av arbetet har skett utan att de flesta av medarbetarna har märkt av det.

Men även medarbetare som vanligen inte tänker så ofta på frågor kring it-säkerhet har under den här tiden blivit medvetna om till exempel vikten av att uppgradera system i datorer för att hålla dem säkra, hur viktigt det är att skapa bra lösenord/-fraser och att använda ansikts- eller fingeravläsning för inloggning där det är möjligt.

Många har insett att det nu är viktigare än någonsin tidigare att skilja mellan att använda mobil och dator för yrkesrelaterade uppgifter och privata ärenden.

Höjd kunskapsnivå är avgörande


– I en modern organisation är det viktigt att varje medarbetare är medveten om att vi själva behöver ta ansvar för att skydda våra datorer och tjänstemobiler, och under det här året har allas kunskapsnivå höjts väsentligt kring it-säkerhetsfrågor, säger Brita Rösblad, digitaliseringschef i Nacka kommun.

Hon får medhåll av biträdande digitaliseringschef Martin Andersson:

– Arbetet med säkerheten kommer så klart att fortsätta framöver och vi vill passa på att tacka er alla för ert tålamod, engagemang och att ni verkligen tagit till er vikten av cybersäkerhetsarbetet!

Mer om it-säkerhetsprogrammet

Klicka här för att läsa mer om it-säkerhetsprogrammet och få konkreta tips för din jobbvardag.

Observera att sidan kan ses bara av inloggade medarbetare.

brita-rosblad-martin-andersson.jpg

Brita Rösblad, digitaliseringschef, och Martin Andersson, biträdande digitaliseringschef.

Sidan uppdaterades: