Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Häng med på tåget och utbilda dig inom artificiell intelligens

Caroline Andreasson, Carina Legerius och Henrik Samuelberg är tre av de som har påbörjat introduktionskursen till artificiell intelligens (AI) som alla medarbetare i Nacka har möjlighet att gå. Dessutom kan chefer, ledare och rektorer anmäla sig till en fördjupningskurs för ledare och undervisande pedagoger till en skräddarsydd kurs.

Syftet med utbildningarna är att höja den digitala mognaden i kommunen och att öka kunskapsnivån kring digitaliseringens möjligheter för att Nacka ska kunna ligga i framkant när det gäller användandet av AI. Tre som har påbörjat introduktionskursen för att senare även gå ledarskapsutbildningen är barn- och familjeenhetens enhetschef Caroline Andreasson, utbildningsenhetens enhetschef Carina Legerius och ledningsstabens kommunstrateg Henrik Samuelberg.

”Vi måste hänga med och våga testa, utan att tumma på säkerhet och lagkrav”

Carina, Henrik och Caroline är alla tre överens om att introduktionskursen är en inspirerande kurs som man inte får missa. De menar även att vi som arbetar i kommun och inom offentlig sektor måste hänga med och våga testa, men utan att tumma på säkerhet och lagkrav.

– Jag tycker att kursen är upplagd på ett bra sätt med föreläsningar, reflektion, filmklipp och quiz, säger Henrik Samuelberg och Caroline Andreasson fyller i:

– En fördel är att det går att se hur lång tid varje modul tar och att det sedan går att dela upp varje modul i mindre avsnitt. Till exempel kan jag få en lucka på 20 minuter och då kan jag passa på att lyssna på en föreläsning som är 15 minuter lång.

De hade olika förkunskaper inom AI men alla tre hade testat olika AI-verktyg online för mindre uppgifter och har genom utbildningen förstått att de kommer kunna använda verktygen ännu mer framgent i sina olika yrkesroller.

– Effekterna på framtidens arbetsmarknad är särskilt spännande att fundera kring, hur olika yrken och arbetsuppgifter påverkas och vad det kan betyda för hur skolan behöver förbereda och stötta elever, säger Carina Legerius.

Anmälan till de tre olika kurserna

*Observera att du behöver ha genomfört introduktionskursen eller ha liknande förkunskaper för att kunna delta i Innovativt ledarskap i förändring.

De digitala AI-utbildningarna är framtagna inom ramen för Vercity i ett samarbete med Luleå tekniska universitet (LTU) och i samverkan mellan utbildningsenheten, välfärd skola, HR och digitaliseringsenheten.

Vägledning för användning av AI-verktyg online

När vi använder AI-verktyg online i vår yrkesroll, så måste vi balansera skyldigheten att minska riskerna såväl som ta tillvara alla möjligheter, ta del av Nackas vägledning för hur vi använder AI-verktyg online här.

Om du har frågor

Vid frågor om registreringen, vänligen kontakta Danijela Radsel Bengtsson, utbildningsstrateg och projektledare för AI-utbildningen
danijela.radselbengtsson@nacka.se

Om du har frågor gällande kursen kontakta Luleå tekniska universitet:
Cecilia Rackner cecilia.rackner@ltu.se
Agneta Hedenström agneta.hedenström@ltu.se

Bild: Henrik Samuelberg, i bakgrunden syns en av föreläsningarna som ingår i introduktionskursen.

Sidan uppdaterades: