Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Rörelseglädje för alla på Öppna förskolan i Fisksätra

Varannan tisdag gör Öppna förskolan i Fisksätra en utflykt till Gröna Dalens utegym för att träna med Nackas hälsocoach Maria Arljung Gustafsson. Både personal, föräldrar, barn och ibland hundar (!) deltar på passen som startade under våren.

- Det är verkligen rörelseglädje för alla som är med, berättar Ann-Sofie Johansson förskollärare, och Anneli Lewis, barnskötare, på Öppna förskolan.

Det var i Victor Kiléns fredagshälsning som de fick veta att Nacka har en hälsocoach.

- Efter att vi läst om hälsocoachen tog vi kontakt med Maria och bokade in cirkelträningspass. Vi är måna om att erbjuda uteaktiviteter på Öppna förskolan, bland annat barnvagnspromenader. Att vi nu också kan träna tillsammans med föräldrar och barn är jätteroligt, berättar Ann-Sofie.

Personal 500x500.jpg

En av föräldrarna som är med på passet är Kalle som är där tillsammans med sin son.

- Jag är föräldraledig och vill vara ute mycket på dagarna tillsammans med min son. Vi tycker att det är roligt att hänga på!

De som är med på passet berättar att de tycker att det är ett avslappnat sätt att träffas på och att det är toppen att lära sig hur man ska använda utrustningen på gymmet.

- Det öppnar ju upp för att använda gymmet mer, även när vi inte är här tillsammans, säger Ann-Sofie.

Varannan tisdag mellan klockan 13.15 och 14.00 träffas Öppna förskolan på gymmet, och alla som vill vara med är välkomna.

- Det är bara roligt ju fler vi är. Oavsett om du är föräldraledig eller om du jobbar inom någon annan verksamhet i Nacka kommun är du välkommen! säger Ann-Sofie och Anneli.

Maria 500x500.jpg

Om Nackas hälsocoach

Här kan du läsa mer om Maria Arljung Gustafsson och hur du kommer i kontakt med henne.

Sidan uppdaterades: