Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Starkare och mer energi med cirkelträning

Nackas kommunjurist Anneli Sagnérius försöker att gå på cirkelträningspassen i stadshuset två gånger i veckan. Passen, som hälsocoach Maria Arljung Gustafsson håller i, har gjort henne både starkare och gett henne mer energi.

Anneli Sagnérius, Nackas kommunjurist, har gått på hälsocoach Maria Arljung Gustafssons cirkelträningspass i ett år. Oftast både på tisdagar och fredagar.

- Innan jag började träna med Maria så löptränade jag mest, och gick promenader. Jag körde varken styrka eller tränade i grupp, så det var helt nytt för mig.

Anneli har märkt flera fördelar med cirkelträningen.

- Jag har blivit mycket starkare och känner att jag har mer energi, både hemma och på jobbet. Och ju starkare jag blir, desto roligare är det att träna. Nu är jag också modigare och vågar testa nya styrkeövningar. Maria guidar alltid så att jag gör övningarna rätt och hon svarar på frågor om jag känner mig osäker.

Håller i gång träningen tillsammans med kollegor

Ett sätt att hålla i gång träningen är att göra den tillsammans med kollegor.

- Vi peppar och påminner varandra om hur bra vi mår av att träna. Det gör det enklare de dagar man inte känner sig lika motiverad. Vi är också generösa med att ge varandra beröm. Ett tips är därför att ta med en kollega om du vill börja träna. Nu när jag tränat ett tag vet jag att känslan efteråt är oslagbar, vilket gör det enklare att motivera sig själv att gå dit varje tisdag och fredag.

Vill du också börja träna med Maria, Nackas hälsocoach? Här kan du läsa om träningspassen.

Sidan uppdaterades: