Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Tillsammans – viktigt för Visions ordförande

Yvette Forssmark arbetar halvtid på kundserviceenheten som servicetekniker och halvtid som ordförande för Vision Nacka. Hon berättar vad som ligger bakom att kundserviceenheten fick Arbetsmiljöutmärkelsen förra året, och varför det fackliga arbetet är viktigt för henne.

Yvette har jobbat i Nacka kommun sedan 1992, bland annat som dagbarnvårdare och vårdbiträde. Sedan 2002 arbetar hon på kundserviceenheten i Nacka stadshus. En enhet som fick Arbetsmiljöutmärkelsen förra året. En anledning till den goda arbetsmiljön är att kollegorna hjälps åt när de har hög arbetsbelastning, är flexibla, och har en lyhörd chef som ser till att alla medarbetare har de verktyg och det stöd de behöver.

- Kundserviceenheten är en arbetsplats där medarbetarna stannar kvar, där allas roller är lika viktiga. Vår chef känner till både våra styrkor och svagheter och tar sina beslut utifrån hur vår situation ser ut. Har vi hög arbetsbelastning utför vi arbetsuppgifter där vi har våra styrkor, när det är lugnare utmanas vi att utföra arbetsuppgifter där vi behöver utvecklas. Sedan har vi en ”sjukt bra sammanhållning” som en kollega uttryckte det.

En arbetsplats för alla

Yvette hade varit ledamot i Vision under några år när hon fick frågan om hon kunde vara vice ordförande, för att sedan bli ordförande.

- Det absolut viktigaste som ordförande är att stötta våra medlemmar i olika sammanhang. Vi är med i samverkan, löneöversyn, lyfter våra medlemmars förutsättningar till politikerna, bland mycket annat.

En fråga som ligger Yvette extra varmt om hjärtat är att ge dem som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) eller andra behov rätt förutsättningar.

- Det handlar om allas lika värde! Alla är olika, har olika behov och alla behövs. För mig är tillsammans viktigt.

Medarbetare som vänder sig till Yvette kan ha frågor om till exempel lön, arbetsrättsfrågor eller arbetsmiljöfrågor.

- När en medarbetare vänder sig till mig så handlar det först om att lyssna. Sedan kan jag tipsa dem om hur de kan gå vidare, till exempel genom att vända sig till det fackförbund som de är med i, om det inte är Vision.

Ju fler medlemmar som Yvette träffar, desto viktigare blir det att arbeta för att alla ska ha rätt förutsättningar för att lyckas.

- Jag vill att Nacka kommun ska vara en arbetsplats där alla ska få rätt förutsättningar för ett hållbart arbetsliv, att det ska vara en arbetsplats för alla.

Vill du komma i kontakt med Yvette?

Skicka mejl via e-post yvette.forssmark@nacka.se

Sidan uppdaterades: