Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Information inför att Ciceron driftsätts i juni

Ciceron ersätter Platina i juni 2022.

Systemet Ciceron kommer att driftsättas under vecka 23 i juni och innan dess behöver data flyttas över från Platina till Ciceron. Det innebär att Platina kommer stängas för uppdatering från och med tisdag den 24 maj klockan 16.00. Det kommer fortfarande vara möjligt att läsa information och hämta ut i Platina men det kommer inte gå att uppdatera och spara något efter detta datum.

Ciceron kommer öppna först för central registratur som kontrollerar att dataflytten gått bra, och därefter för handläggare senast måndag den 13 juni. Från den 25 maj, då Platina stänger, ska handlingar sparas på filservern (Q) och när Ciceron öppnar ska dessa registreras där i efterhand. Här finns information om hur verksamheten ska hantera mellanperioden.

Orsaken till att perioden utan ett diarie- och nämndhanteringssystem blir så lång är att både Kristi himmelfärdshelg och Sveriges nationaldag inträffar under dataflyttsperioden.

Meetings Plus ersätts av Ciceron Assistent

När Platina stängs den 24 maj kommer även Meetings Plus att stängas. Meetings Plus ersätts av Ciceron Assistent som är en webbapplikation för förtroendevalda.

Mer information?

Kontakter vid behov av mer information:

Projektledare – kirsi.ekroos@nacka.se, telefon 070-945 05 10

Hantering av handlingar – central registratur eller respektive enhetschefer alternativt enhetskoordinatorer

Nämndhantering – respektive nämndsekreterare

Sidan uppdaterades: