Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Successiv återgång till arbetsplatsen

De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med 9 februari och på måndag den 14 februari upphör inriktningen om distansarbete för aktörerna inom Samverkan Stockholmsregionen. Nu är det dags att planera för en successiv återgång till mer arbete på arbetsplatsen.

Nu planerar vi tillsammans för hur vi utvecklar arbetsförutsättningarna genom kombinationen av arbete på arbetsplatsen, distansarbete och hälsofrämjande vanor. Din chef förbereder för den successiva återgången utifrån en riskbedömning och kommer att informera om vad som gäller framåt. Vi ska ta med oss det bästa från de senaste årens arbetssätt. Ambitionen är inte att gå tillbaka till de arbetssätt som vi hade innan pandemin utan flexibilitet är ett ledord i det nya normala. Tänk på att du kan ta promenadmöten, även via Temas eller telefon, för att minska stillasittande.

Även om pandemin har gått in i en ny fas är det dock fortfarande viktigt att stanna hemma om du inte känner dig fullt frisk liksom att ha god handhygien.

Vi fortsätter att följa utvecklingen av smittspridningen, aktuella råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att kunna vidta lokala förebyggande åtgärder om så krävs.

Rekommendationer efter den 9 februari

Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Mer information finns på Folkhälsmyndighetens webb De flesta åtgärder mot covid-19 upphör den 9 februari — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Läs regeringens nyhet här Merparten av restriktionerna mot covid-19 tas bort den 9 februari 2022 - Regeringen.se

Sidan uppdaterades: